تجهیزات موردنیاز Voip - دفتر سیار اول
راه اندازی ویپ

تجهیزات موردنیاز Voip

امروزه با روی کار آمدن فناوری ویپ، شرکت های بسیار کمی دیده می شود که از این فناوری بی نصیب مانده باشند و هنوز با خطوط آنالوگ کار کنند. شرکت اول آفیس، یکی از بهترین شرکت های ارائه دهنده ی ویپ، می تواند مانند فردی با تجربه، شما را در راه اندازی سیستم ویپ اختصاصی خودتان، راهنمایی کند و راه اندازی آن را بر عهده گیرد. برای راه اندازی هر سیستمی ما به تجهیزات خاص آن سیستم نیازمندیم. ویپ نیز دارای تجهیزات مورد نیاز خود می باشد.ما در لیستی که برای شما آماده کردیم تمامی تجهیرات مورد نیاز برای زیر ساخت ویپ را آورده ایم.

 

تجهیزات مورد نیاز برای زیرساخت ویپ

تجهیزات مورد نیاز ویپ

با مطالعه ی صحیح این موارد، می توانید بهترین نتیجه گیری را در انتخاب تجهیزات ویپ مجموعه ی خود، داشته باشید و برای خرید هر کدام و یا برای استفاده از سولوشن های شرکت اول آفیس، می توانید با شماره گیزی شماره های شرکت، با کارشناسان ما صحبت کنید.

 

Voip Gateway

محققان در حوزه ی شبکه، برای اینکه میزان کابل برای انتقال دیتا بسیار زیاد می شد و اینگونه احتمال قطعی و خطا نیز بالا میرفت، دستگاهی را طراحی کردند که بتواند سیگنال های آنالوگ را به دیجیتال تبدیل کند، که به آن دستگاه voip Gateway می گویند. این دستگاه یکی از دستگاه های مهم در تجهیزات ویپ می باشد. البته این ویپ های گیت وی دارای دو نوع می باشد که توضیحاتی در مورد تفاوت های این دو می دهیم:

 

گیت وی آنالوگ

این گیت وی برای اتصال خطوط تلفن معمولی آنالوگ با سیستم voip  به کار می رود. گیت وی های آنالوگ را ما می توانیم به 2 یا 24 تلفن آنالوگ متصل کنیم. این گیت وی از نظر نوع اینترفیس به دو نوع fxo و fxs  تقسیم می شود. گیت وی fxs  یک تلفن را برای voip رمز گزاری می کند. گیت وی fxo  یک خط کامل یا PBX  میزبان را به pots وصل می کند.

 

گیت وی دیجیتال

گیت وی های دیجیتال برای اتصال سیستم ویپ به خطوط مخابراتی دیجیتال استفاده می شود. و برای اتصال سیستم pbx به شبکه ی ip به کار می رود. از نظر کاری گیت وی های دیجیتال با گیت وی های آنالوگ کار یکسانی را دارند و فقط در تجهیزات متصل شده متفاوت هستند که در زمان تهیه ی آن ها باید توجه کافی داشت.

 

FXO و FXS

fxo و fxs

FXO مخفف foreign exchange office می باشد که یک رابط است که خطوط قدیمی تلفن را به سیستم ویپ متصل می کند. پس FXO یک پورت است که خطوط آنالوگ یا POTS را به خطوط تلفن های خارجی وصل می کند. FXO به طور معمول همان پورتی است که روی دستگاه فکس یا تلفن مشاهده می کنید.اگر بخواهم توضیح کلی در این موضوع داشته باشیم، FXO درگاهی است که خطوط آنالوگ وارد آن شده که برق و یا سیگنال بوق را دریافت می کند. FXS مخفف foreign exchange subscriber است که یک درگاه RJ11 دارد که به تلفن یا فکس وصل می شود و برای اتصال آن ها به سیستم ویپ استفاده می شود. به طور کلی FXO قابلیت اتصال خطوط شهری به سیستم ویپ شما را می دهد و FXS برای شما این امکان را فراهم می کند تا دستگاه ها آنالوگ مثل تلفن و فکس را به سیستم ویپ متصل کنید.

 

سرور مدیریت تماس های ویپ

دستگاه pbx

سرور مرکز تلفنی ویپ یا همان PBX مخفف کلمه ی Private Branch eXchange  می باشد. این دستگاه یکی دیگر از تجهیزات مورد نیاز سیستم ویپ می باشد. دستگاه مرکز تلفن ویپ به همان مرکز تلفن سانترال شناخته می شود که مانند یک مرکز مخابرات در ابعاد کوچک داخل هر مجموعه قرار می گیرد. وظیفه ی PBX انتقال و مدیریت تماس ها در درون سازمان را دارد و زمانی که تماسی برقرار شود، آن را به مقصد درست راهنمایی می کند. زمانی که ما در یک مجموعه که بیش از 100 نفر پرسنل دارد فقط 20 خط شهری بیشتر نداریم، با استفاده از مرکز تلفنی ویپ یا همان PBX می توانیم این خطوط را به 200 عدد تبدیل کنیم و تمامی کارمندان بتوانند به خطوط شهری متصل باشند و تماس های داخلی نیز بگیرند، که هزینه ی تماس های داخل سازمانی، کاملا رایگان می باشد. این سیستم تماس های داخلی را طوری برقرار می سازد که افراد با شماره گیری تنها 3 یا 4 عدد بتوانند با داخلی همکار خود تماس حاصل کنند.

 

اجزای تشکیل دهنده ی PBX

  • تامین کننده ی برق یا همان POWER
  • یک باکس که تجهیزات داخلی در آن قرار میگیرند
  • سخت افزاری برای اتصال خطوط شهری PSTN و برقراری ارتباط
  • دستگاه های ENDPOINT مانند تلفن رومیزی، فکس و کارتخوان و …
  • برد مرکزی برای برقراری تماس های ورودی و خروجی

 

تلفن های ویپ یا IP PHONE

تلفن های تحت شبکه

 

عضو همیشگی تجهیزات ویپ، تلفن های ویپ هستند. این تلفن ها از لحاظ ظاهری تفاوت چندانی با تلفن های معمولی ندارند و تنها تفاوت آن ها این است که می توانند در کنار سیستم ویپ کار کنند. این دستگاه های تلفن طوری طراحی شده اند که می توانند با اتصال به LAN صدا را در بستر اینترنت انتقال دهند. این تلفن ها به دلیل امکانات خوبی که دارد همیشه در تمامی شرکت ها دیده می شود. یک منشی و یا یک کارشناس فروش وقتی با تعداد زیادی تماس روبرو می شود و میخواهد آن ها را مدیریت کند، بلاک کند، انتقال دهد یا در صف انتظار قرار دهد و به بهترین نحو تماس های خود را مدیریت کند، بهتر است بداند که بهترین انتخاب می تواند همین تلفن های ویپ باشد. همچنین تمامی این تلفن ها دارای یک رابط گرافیکی بوده به صورت معمول که میتوانید به سادگی با آن ها ارتباط برقرار کنید.

 

تلفن های تحت شبکه سخت افزاری

این تلفن ها از پرکاربردترین انواع تلفن ویپ هستند که به صورت رومیزی نیز هستند و با کابل شبکه متصل می شوند و می توان از تمامی امکانات تلفنی آن بهره مند شد. تلفن های شبکه ی سخت افزاری با کاربرد بسیاری که دارند، و همچنین قابلیت هایی نظیر، بلک لیست، گزارش تماس ها، ارسال پیام کوتاه، انتقال تماس به داخلی دیگر، انتظار مکالمه و بسیاری مزیت های دیگر، که باعث شده به راحتی بتواند، جایگزین نسل های قبلی گردد.

 

تلفن های تحت شبکه نرم افزاری

این تلفن ها نوعی نرم افزار هستند که روی سیستم عامل اندروید و IOS روی گوشی یا تبلت شما نصب می شوند و می توان با آن ها از امکانات تلفن استفاده کرد. با اینکه هنوز آنقدر این موضوع در شرکت های ایران جلو نرفته، ولی میتواند مزیت های بسیاری را در خود اعم از هزینه ی پایین تر و قابلیت جا به جایی، جای دهد.

 

کارشناس برای راه اندازی voip

کارشناس شبکه

یکی از مشکلاتی که شرکت های فراوانی را از داشتن سیستم voip محروم کرده است نگرانی از پایایی و کیفیت این سیستم ها می باشد. این مشکلات در بسیاری مواقع منجر به توقف سازمان ها در سانترال های سنتی می گردد. افرادی که برای سمت شغلی کارشناس تجهیزات ویپ، از دانش تخصصی و تجربه کاری خوبی دارند، به راحتی توسط سازمان‌ها استخدام می‌شوند. از مهم‌ترین وظایف یک کارشناس ویپ باید به نصب و راه‌اندازی تجهیزات و سرور ویپ، بهینه‌سازی ماژول‌های سرویس‌های ویپ، نگهداری، عیب‌یابی و تعمیرات تجهیزات ویپ، خرید تجهیزات  ویپ مناسب و با کیفیت و ارائه گزارشات و مستندات مراحل اجرای پروژه اشاره کرد. میتوانیم با هزینه ی اصولی برای قرار داد با یک کارشناس یا یک شرکت برای پشتیبانی ویپ از تمامی ضرر ها و دردسرهای مالی بیشتر خلاصی پیدا کرده و همچنین از نظر زمان به طور بسیار خوبی در وقت خود و نیروهای شرکت صرفه جویی کنیم.

 

سوییچ POE

سوییچ poe

POE مخفف Power Over Ethermet است. POE برای تلفن های ویپ دوربین های تحت شبکه و همچنین تمامی دستگاه هایی که می خواهیم تنها با یک کابل شبکه، انتقال تصویر، صدا و برق را در آن ها داشته باشیم، استفاده می شود.

برای راه اندازی تلفن های ویپ در صورت داشتن سوییچ poe نیازی نبوده که برای تمامی تلفن ها کابل منبع تغذیه داشته باشیم و تنها با یک کابل شبکه هم به هزینه ی کمتر و هم به ظاهر و آرایش کابل های مجموعه ی خود کمک می کنیم.

نکته ای که باید بدانید این است که دستگاه هایی که می خواهند از قابلیت POE بهره مند شوند باید قابلیت پی او ای را داشته باشند که باید در زمان خرید از این قابلیت اطمینان حاصل کنید.

 

خطوط آنالوگ

ما باید برای انتخاب خط آگاهی کافی از استفاده ی هر کدام از این خطوط داشته باشیم. خطوط آنالوگ یکی از انواع خطوط مخابراتی می باشد که به صورت خیلی ساده امواج و سیگنال ها را دریافت کرده و به طور کلی همان امواج آنالوگ می باشند. این خطوط دارای محدودیت هایی نیز هستند که یکی از این محدودیت ها عدم توانایی در برنامه ریزی تلفن می باشد.

 

جمع بندی

ما تلاش خودمان را کردیم که در این مقاله تمامی وسایلی که مورد نیاز شما برای راه اندازی voip بوده است را بیاوریم. شرکت اول آفیس، با داشتن تیمی با تجربه، در حوزه ی راه اندازی سیستم ویپ می تواند به صورت اصولی تمامی مشکلات شما در حوزه ی راه اندازی و تهیه ی تجهیزات ویپ را به سادگی حل کند. امیدواریم این مقاله مورد توجه شما عزیزان قرار گرفته باشد.

نوشتهٔ پیشین
جشنواره پایان سال 1400
نوشتهٔ بعدی
روش کار PBX

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.
فهرست